Στα «Κόκκιvα» Απόψε Το Ελληvικό Κέvτρο Της Μελβούρνης! Συμβολiζει Το Aiμα Των Θυμάτων Της Ποvτιακής Γεvοκτονίας

0
371

Στα «Κόκκιvα» Απόψε Το Ελληvικό Κέvτρο Της Μελβούρνης! Συμβολiζει Το Aiμα Των Θυμάτων Της Ποvτιακής Γεvοκτονίας

Στα «Κόκκιvα» Απόψε Το Ελληvικό Κέvτρο Της Μελβούρνης.

Η 19η Μαϊου είναι Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παναγιώτης Ιασσωνίδης απόψε το Ελληνικό Κέντρο, το κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης…

Η 19η Μαϊου είναι Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και όπως

μας ενημέρωσε ο κ. Παναγιώτης Ιασσωνίδης απόψε το Ελληνικό Κέντρο, το κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης φωταγωγήθηκε με κόκκινα χρώματα, συμβολίζοντας το αίμα των 353,000 σφαγιασθέντων προγόνων μας της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Η Άvτα Λεoύση ΜΑΣ Πρoειδοπoιεi: Γυpiζει ο «Τpoχός» σε Εpwτικά-Oικοvομικά Για 5 Ζώδια

Η ενέργεια αυτή χρηματοδοτείται ανώνυμα από τέσσερις ομογενείς επιχειρηματίες, Ποντιακής καταγωγής, οι οποίοι το κάνουν για την προβολή του ζητήματος εις μνήμη των προγόνων μας.

Από την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Άξιον Εστί..

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Masterchef: Η Δημόσια «Συγγvώμη» Τoυ Τριαvτάφυλλoυ Στην Κατερίvα Λέvη! Φωτo

«Μας σκότωσαν επειδή ήμασταν Έλληνες»

Στο μεταξύ με μήνυμα της η κα κ. Ρώμα Σιάχου, προέδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης, για τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο δημοσιεύθηκε στο «Νέο Κόσμο» αναφέρει:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> H Βiκυ Παγιατάκη ΜΑΣ Πpoειδοπoιεί: Mετά Από Kαιρό «Xαμογελά» η Τύχη Σε Aυτά Τα 3 Ζώδια

«Εικοσιδύο χρόνια πριν η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης για τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ξεκίνησε μεθοδευμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Ομογένειας, αλλά και της ευρύτερης Αυστραλιανής κοινωνίας, με σκοπό να αναγνωρισθούν τα δικαιώματα των Ελλήνων του Πόντου και να καταδικασθεί η Τουρκία για τις βαρβαρότητες που διέπραξε σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ως γνωστόν, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, η Βουλή των Ελλήνων,με το Nόμο 2193 καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας, όχι μόνο για τους Ποντίους αλλά για τον απανταχού Γης Ελληνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Nέος Απiστευτoς Χωpισμός Στην showbiz: Ήpθε Το Tέλoς Mετά Από 16 Χρόvια & 3 Παιδιά! Φωτο

Τριακόσιες πενήντα τρεις χιλιάδες ‘Ελληνες του Πόντου εξαφανίσθηκαν από το 1916 μέχρι το 1923, με σφαγές, εκτελέσεις, διώξεις και μαζικές εκτοπίσεις, κυρίως γυναικών και παιδιών, από τα παράλια του Εύξεινου Πόντου στο εσωτερικό της Ανατολίας, το Κουρδιστάν και μέχρι την Συρία.

Είχαμε επίσης και τη συστηματική εξόντωση, δηλαδή τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού, όμοια με εκείνη των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Ο ίδιος θύτης, αλλά διαφορετικό θύμα.

Εκατόν ένα χρόνια από την τελική φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων.

Μια μαύρη σελίδα της Ιστορίας και ένα βαθύ τραύμα στη συλλογική μας μνήμη. Άσβηστη παραμένει η Μνήμη, αλλά και η προσπάθεια για αναγνώριση από τη Διεθνή Κοινότητα και την Τουρκική Κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Kώστας Λεφάκης Για Nέα Eβδoμάδα: Mεγάλη «Αvάσα» Σε Εpwτικά-Oικοvομικά Για 5 Ζώδια

Οι Αυστραλοί συμπολίτες μας έχουν γνώση της βαρβαρότητας των Τούρκων από την Καλλίπολη και τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου προς τους Αυστραλούς. «Οι πρόγονοί σας έφυγαν μέσα σε φέρετρα. Αν έρθετε, θα πάθετε το ίδιο σαν τους προγόνους σας, μην έχετε αμφιβολίες».

Η Συντονιστική Επιτροπή εντείνει τις προσπάθειές της και ζητάμε από την Πολιτειακή Κυβέρνηση της Βικτώριας, από τον Αυστραλιανό λαό και την Διεθνή Κοινότητα, να καταδικάσουν τις θηριωδίες που διέπραξαν σε βάρος του Ελληνισμού οι Τουρκικές Κυβερνήσεις της περιόδου 1914–1923 και να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, Θρακών και Μικρασιατών.

Ο αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων συνεχίζεται σε όλη την Αυστραλία σε Πολιτειακό καθώς και σε Ομοσπονδιακό επίπεδο. Υποχρέωση όλων μας να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία για τον αγώνα, γιατί μόνο έτσι θα δικαιωθούν οι ψυχές που χάθηκαν. Εμείς οι απόγονοί τους, όπου και αν ζούμε, ακούμε και θα ακούμε τις κραυγές και τους θρήνους τους. Είναι η φωνή της συνείδησής μας. Από τη Σμύρνη και την Έφεσο, ολόκληρη τη Μικρά Ασία μέχρι τα Κοτύωρα και την Τραπεζούντα, αντηχούν οι φωνές και οι κραυγές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Έφτασε η Nέα Σελήvη Στoυς Διδύμoυς: Τα 6 Τυχεpά Ζώδια Πoυ Θα Δoυν Aλλαγές Σε Έpwτα-Χpήμα

«Μας σκότωσαν επειδή ήμασταν Έλληνες».

Φέτος, για μια ακόμη φορά, οι Έλληνες της Μελβούρνης θα τιμήσουμε την Μνήμη των προγόνων μας, με αναφορές στα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας, στην ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, στον Ποντιακό Πολιτισμό, με μηνύματα από τις Προξενικές και Εκκλησιαστικές αρχές και από την Οργανωμένη Παροικία, μόνο μέσου του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, εξαιτίας της Παγκόσμιας επιδημίας.

Η θύμησή τους, θυμίαμα ζωής. Η αγωνία τους, μαγιά στα όνειρά μας.

Ο Πόντος ζει στις καρδιές μας και η Διεθνής Αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί ΣΤΟΧΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Η πρόεδρος ΡΩΜΑ ΣΙΑΧΟΥ»….πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...