Άpση Lockdown- Εivαι Οpιστικό: Η Hμερομηvία «Σταθμός» Για Το Άνοιγμα Των Καταστημάτων

0
3582

Άpση Lockdown- Εivαι Οpιστικό: Η Hμερομηvία «Σταθμός» Για Το Άνοιγμα Των Καταστημάτων

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα;

Προέχει να καθιερωθεί η αποστολή γραπτού μηνύματος στο 13032 για αγορές στα καταστήματα μετά τα έκτακτα μέτρα. Με το βλέμμα πλέον στραμμένο στην συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία -εφόσον θα έχει….

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα;

Προέχει να καθιερωθεί η αποστολή γραπτού μηνύματος στο 13032 για αγορές στα καταστήματα μετά τα έκτακτα μέτρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Εpwτικές Προβλέψεις Της Τρίτης: Παλιές Αγάπες «Eισβάλoυv» Στο Παpόν Για 4 Ζώδια

Με το βλέμμα πλέον στραμμένο στην συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία -εφόσον έχει αρχίσει να επιπεδώνεται η καμπύλη κρουσμάτων κορωνοϊού και διασωληνωμένων στα νοσοκομεία- θεωρείται η πιο πιθανή για άνοιγμα καταστημάτων στο λιανεμπόριο, βρίσκονται κυβέρνηση και έμποροι…

Όπως έχει αναφερθεί, με βάση τις ημερομηνίες που «κλειδώνουν» για άρση του lockdown, πλέον θα ανοίξουν πρώτα τα καταστήματα και μετά τα σχολεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Στα «ΆKPA» Ο Κούγιας: Aποφυλακiζεται Ο Δημήτpης Λιγvάδης

Στόχος της κυβέρνησης, όπως ανέφεραν στο «ethnos.gr» πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης,

 

είναι τα εμπορικά καταστήματα να ανοίξουν κανονικά μετά τις 15 Μαρτίου – αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα – ώστε να έχει και νόημα η παράταση των εκπτώσεων έως το τέλος του μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Λένε «Avτίο» Στην Moναξιά MEΣΑ Στο Mάρτιο: Καpμικές Συναvτήσεις & Eπανασυvδέσεις Γι’ Aυτά Τα 5 Ζώδια

Στις προθέσεις είναι οι επισκέψεις στα καταστήματα να γίνονται χωρίς ραντεβού, αλλά με απόλυτη τήρηση των υπόλοιπων μέτρων προστασίας όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει, ωστόσο, να έχει υπάρξει οριστική απόφαση της επιτροπής επιδημιολόγων, η οποία θα έχει ανάψει το πράσινο φως για το επόμενο βήμα.

Σε κάθε περίπτωση, όποτε και με όποιο τρόπο επανεκκινήσει η λειτουργία της αγοράς,

για τους καταναλωτές θα είναι απαραίτητη, πάντως, η αποστολή γραπτού μηνύματος SMS στον νέο πενταψήφιο αριθμό, το 13032.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Epwτικές Πρoβλέψεις Nέας Εβδομάδας: Ξαφvική Eπαvασύνδεση «Xαράζει» NEA Πoρεiα Σε 5 Ζώδια

Ο συγκεκριμένος αριθμός μάλιστα είναι έτοιμος από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μπορεί κανείς να το διαπιστώσει από το γεγονός ότι ήδη και πριν την οριστική απόφαση και ανακοίνωση της κυβέρνησης για χρήση του, μπορεί να δέχεται γραπτά μηνύματα, όπως επεσήμανε σε σημερινές του δηλώσεις και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Το SMS στο 13032, θα έχει χρονική διάρκεια τριών ωρών και σχεδιάζεται

να μη δέχεται δεύτερο μήνυμα μετακίνησης εντός του ίδιου 24ώρου.

Μαζί με το μήνυμα στο 13032 βέβαια θα εξακολουθήσει να υπάρχει η δυνατότητα της μετακίνησης με έγγραφη βεβαίωση, ενώ οι επισκέψεις στα καταστήματα θα υπόκεινται στους βασικούς κανόνες διασφάλισης της μη διασποράς του κορονοιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Ο Kώστας Λεφάκης ΜΑΣ Πρoειδοπoιεί: Mεγάλες «Aλλαγές» Σε Εpwτικά & Xρήμα Για 5 Ζώδια

Κατά συνέπεια θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ σε κάθε κατάστημα θα μπορεί να βρίσκεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ. Επιπλέον θα συνεχίσει κανονικά η λειτουργία του αριθμού 13033, στον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να συνεχίζουν να αποστέλουν γραπτά μηνύματα για τη μετακίνησή τους για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης με τον κωδικό 2.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη Δευτέρα (01/03) λόγο

για «υπομονή δυο εβδομάδων», μιλώντας για «σταδιακό άνοιγμα για σχολεία, οικονομία». «Λίγη υπομονή και θα βγούμε σύντομα από αυτή την περιπέτεια», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Η Λίτσα Πατέρα ΜΑΣ Πρoειδοποιεi Για Mάρτιo: Kαρμικές «Συvαντήσεις» & Nέοι Έpwτες Γι’ Αυτά Τα 3 Ζώδια

Το πρωί της Δευτέρας (01/03) οι ειδικοί «μιλούσαν» για άρση του lockdown και των έκτακτων μέτρων στην Αττική για μετά τις 15 Μαρτίου, όπως είπε και ο Χαράλαμπος Γώγος.

Υπενθυμίζεται ότι εκτάκτως και με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά αποφασίστηκε να επιβληθεί «σκληρό» lockdown από το πρωί της Κυριακής (28/02) στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας, για τουλάχιστον μία εβδομάδα, λόγω αυξημένων κρουσμάτων.

Σημειώνεται Υπενθυμίζεται ότι το lockdown και τα έκτακτα λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού να πήραν παράταση έως τις 8 Μαρτίου στην Αττική, ενώ μπήκαν στο «κόκκινο» άλλες 10 περιοχές της χώρας, με βάση τον «Χάρτη Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας»…(πληροφορίες από ethnos.gr) πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...