Νέα Απώλεια Στο Καλλιτεχvικό Χώρο: Πέθανε Η Γvωστή Μας Ελληvίδα Ηθοποιός (Ρic)

0
2087

Νέα Απώλεια Στο Καλλιτεχvικό Χώρο: Πέθανε Η Γvωστή Μας Ελληvίδα Ηθοποιός (Ρic)

Η θλιβερή είδηση πάγωσε τους πάντες.

Σοκ στο καλλιτεχvικό χώρο έχει προκαλέσει η είδηση του ξαφνικού θανάτου της γνωστής  ηθοποιού. Μια ακόμη απώλεια μετρά τις τελευταίες ώρες ο καλλιτεχνικός χώρος, καθώς έφυγε από τη ζωή άλλη μία…

Η θλιβερή είδηση πάγωσε τους πάντες.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο σε ηλικία μόλις 13 ετών

Μια ακόμη απώλεια μετρά τις τελευταίες ώρες ο καλλιτεχνικός χώρος, καθώς έφυγε από τη ζωή άλλη μία γνωστή ηθοποιός.

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο χαμός της σπουδαίας ελληνίδας ηθοποιού, η οποία συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα του θεάτρου.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο σε ηλικία μόλις 13 ετών μετά από πρόταση

του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ήταν φίλος του πατέρα της. Αργότερα σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους.

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Πολυτίμου

Την είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος την αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ανάρτηση:

«Αννούλα μου γλυκιά πέταξες κι εσύ στον ουρανό! Βαθιά θλίψη στον Καλλιτεχνικό χώρο από την νέα απώλεια της σπουδαίας ηθοποιου και φίλης μας ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ, μοναδικής ερμηνεύτριας κλασσικών ρόλων, η απόλυτη ραψωδός των Ομηρικών επών που τα απήγγειλε από μνήμης, σπουδαία δασκάλα ηθοποιών, σύζυγος του επισης σπουδαίου δασκάλου Νίκου Παπακωνσταντινου και μητέρα του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, από τις τελευταίες επιζώσες συμμαθήτριές της Αλίκης Βουγιουκλάκη, η γλυκιά μου Άννα που στην αρχή της καριέρας μου βρεθήκαμε συνοδοιπόροι και συνιδρυτές του αλησμόνητου ΑΣΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ με τις σπουδαίες παραστάσεις κ τις συμμετοχές στα διεθνή φεστιβάλ. Η πάντα νεανική ΑΝΝΑ μας έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, συλλυπητήρια στην οικογένεια κι από όλους εμάς καλό κατευόδιο» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Ποια ήταν η Άννα Πολυτίμου

Η Άννα Πολυτίμου πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο σε ηλικία μόλις 13 ετών μετά από πρόταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ήταν φίλος του πατέρα της. Αργότερα σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους, όπως ο Πέλος Κατσέλης, ο Δημήτρης Ροντήρης κι ο Σπύρος Μελλάς. Αποφοίτησε το 1955.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες του ελεύθερου θεάτρου, όπως ο Κώστας Μουσούρης, ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, ο Κωστής Μιχαηλίδης κ.α. Συνεργάστηκε με πολλά ΔΗΠΕΘΕ και δημοτικά θέατρα κι ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Επί εννιά χρόνια συνεργαζόταν με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας ως ραψωδός, απαγγέλλοντας από στήθους ραψωδίες του Ομήρου. Μαζί με τον ηθοποιό και δάσκαλο του θεάτρου σύζυγό της Νίκο Παπακωνσταντίνου ίδρυσαν το «Θέατρο Σέττας» στην Εύβοια, που είναι μικρογραφία της Επιδαύρου.

Από το 1994, μαζί με τον γιο της Δημήτρη Παπακωνσταντίνου και την Ματίνα Παπαγεωργίου δημιουργήσανε το θίασο «Κασταλία» που παρουσιάζει αρχαίο δράμα και φεστιβαλικές εκδηλώσεις…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ...