Αvάσα- Mόλις Αvακοιvώθηκε: Nέο Eκτακτο Επίδομα 800 Eυpώ! Πoιοι τα Δικαιούvται

0
1290

Αvάσα- Mόλις Αvακοιvώθηκε: Nέο Eκτακτο Επίδομα 800 Eυpώ! Πoιοι τα Δικαιούvται

Μην το χάσετε – Δείτε ποιοι θα το λάβουν.

Αναλυτικά, οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι, θα πάρουν επίδομα 800 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ένα νέο έκτακτο επίδομα 800 ευρώ…

Αναλυτικά, οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι, θα πάρουν επίδομα 800 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ένα νέο έκτακτο επίδομα 800 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Epwτικές Πρoβλέψεις Νέας Εβδομάδας! Ξαφvική Eπαvασύvδεση «Aλλάζει» Δεδoμέvα σε 5 Ζώδια

Αναλυτικότερα ανακοίνωσε ότι «ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου το υπουργείο Πολιτισμού και οι εμπλεκόμενοι φορείς να ετοιμάσουν σχέδιο στήριξης του Πολιτισμού», ανακοινώνοντας την ένταξη των καλλιτεχνών στα μέτρα στήριξης.

Δικαιούχοι είναι, όσων η σύμβαση είχε λήξει πριν την λήψη των μέτρων και θα μπορούν να λαμβάνουν το ποσό των 800 ευρώ, με αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Iσχύει Από Σήμερα Δευτέpα 4 Μαΐoυ: Το Nέο «Τσουχτεpό» Πpόστιμο Πoυ Θα Πovέσει Πoλλoύς

Πιο συγκεκριμένα αφορά τους παρακάτω:

Αφορά τους καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού που έχουν ενεργές συμβάσεις εντάσσονται στο βοήθημα των 800 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> MasterChef: Η Δικαiωση Της Μαpίας: «Ο Mπέλλoς θα Έκαvε Σχέση Στο Παιχviδι, Γιατi…»

Επίσης, οι μακροχρόνια άνεργοι από τον χώρο του πολιτισμού εντάσσονται σε αντίστοιχα προγράμματα με βοηθήματα σε ανέργους

Ακόμα είναι ήδη διαθέσιμα για το ΥΠΠΟ 15 εκ ευρώ για δράσεις ενίσχυσης πολιτιστικών προγραμμάτων, όπως animation, χορός

Τέλος, οι ωρομίσθιοι, ηθοποιοί, ταξιθέτες, κλπ δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Η Nέα Παvσέληvος Mαΐoυ Φέρvει Eκπλήξεις: Nα Προετοιμάζοvται Για «Αιφvίδιες» Aλλαγές Αυτά Τα 6 Ζώδια

Αναλυτικότερα ανακοίνωσε ότι «ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου

το υπουργείο Πολιτισμού και οι εμπλεκόμενοι φορείς να ετοιμάσουν σχέδιο στήριξης του Πολιτισμού», ανακοινώνοντας την ένταξη των καλλιτεχνών στα μέτρα στήριξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Ο Φετιvός Mάϊoς Φέρvει Επιτέλoυς Aλλαγές: Τα 6 Ζώδια Πoυ Θα Δoυν «Eπιτυχiες» Στα Εpwτικά τoυς

Συγκεκριμένα, οι καλλιτέχνες των οποίων η σύμβαση είχε λήξει πριν την λήψη των μέτρων, θα μπορούν να λαμβάνουν το ποσό των 800 ευρώ, με αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών τους, ενώ όσοι ήταν άνεργοι από πριν, εντάσσονται στα μέτρα για τους μακροχρόνια άνεργους.

– Πρώτον, όσοι από τους καλλιτέχνες είχαν ενεργές συμβάσεις πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, φυσικά και καλύπτονται από τα μέτρα ενίσχυσης, τα οποία έχουν ληφθεί. Δηλαδή, τη χορήγηση των 800 ευρώ, τα μέτρα αναστολής ασφαλιστικών και φορολογικών τους υποχρεώσεων, καθώς και τις διευκολύνσεις στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις.

-Δεύτερον, όσοι ήταν άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι και προέρχονται από τον καλλιτεχνικό χώρο, έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να ενταχθούν σε όλα τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα 8.500 θέσεων γι’ αυτούς που είναι από την ηλικία των 55 έως τα 67, το πρόγραμμα για 36.500 ανέργους σε Δήμους και σε ΝΠΔΔ με υψηλή μοριοδότηση για μακροχρόνια ανέργους, καθώς και τα προγράμματα που ακολουθούν για περίπου 100.000 ανέργους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Τον Εpωτεύεται & Η Μαpiα: Ο Γιώpγος Τoυ MasterChef Χωpiς Poύχα «Τελειώvει» Τον Mπέλλο! Φωτo

-Τρίτον, για τους ανθρώπους που υπολόγιζαν να βρουν εργασία τους επόμενους μήνες, έχουμε φροντίσει ώστε ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Πολιτισμού να έχει 15 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα προκειμένου να ετοιμάσει συγκεκριμένες δράσεις ενίσχυσης των διαφόρων κλάδων του καλλιτεχνικού προσωπικού, από οπτικοακουστικό υλικό, μέχρι τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με animation, με χορό, με θέατρο. Σε όλες αυτές τις δράσεις, θα μπορούν να βρουν απασχόληση οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου που πλήττονται…του ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.