Πιο Αυστηρά Απ’ Ό,Τι Αvαμεvόταν: Τα Mέτρα Στα Oποiα «Kατέληξε» Ο Πρωθυπoυpγός Και Αvακοινώνονται Αύpιο

0
5798

Πιο Αυστηρά Απ’ Ό,Τι Αvαμεvόταν: Τα Mέτρα Στα Oποiα «Kατέληξε» Ο Πρωθυπoυpγός Και Αvακοινώνονται Αύpιο

Αλλαγή πλάνων την τελευταία στιγμή.

Πιο Αυστηρά Απ’ Ό,Τι Αναμενόταν- Η τελευταία ζαριά πριν το lockdown- H Ελλάδα έχει ανακοινώσει κάτι παραπάνω από 37.000 κρούσματα covid-19 και τα 17.000 εξ’ αυτών εμφανίστηκαν στον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου…

Αλλαγή πλάνων την τελευταία στιγμή…

Η τελευταία ζαριά πριν το lockdown.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Eρwτικές Προβλέψεις Tης Παρασκευής! Συvάντηση Mε Παλιά Aγάπη «Avατρέπει» Kαταστάσεις Σε 4 Ζώδια

Ο Οκτώβριος «ευθύνεται» για σχεδόν το 50% των συνολικών κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας από το ξέσπασμα της επιδημίας, εδώ και 8 μήνες.

H Ελλάδα έχει ανακοινώσει κάτι παραπάνω από 37.000 κρούσματα covid-19 και τα 17.000 εξ’ αυτών εμφανίστηκαν στον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου, χωρίς η αύξηση των τεστ να είναι ο μοναδικός λόγος που συμβαίνει αυτό, καθώς μέσα στον Οκτώβριο διενεργήθηκε το 25% των συνολικών τεστ από την αρχή της επιδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Poυκ Zoυκ: Έμειvε «Kάγκελο» η Ζέτα Mακρυπoύλια! Η Πιο Ντpοπιαστική Απάvτηση Πoυ Δoθηκε Πoτέ (Vid)

Σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαϊδη, ειδικά στη

Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι εντελώς οριακή, με την εκτίμηση του να κάνει λόγο για 60.000-70.000 ενεργά κρούσματα (αριθμός που προκύπτει από την ανάλυση του ιικού φορτίου στα λύματα της Ψυττάλειας).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Λiτσα Πατέρα Για Nέα Παvσέληνο Οκτωβpiου: Eπιτέλους «Aλλαγές» Σε Έpwτα-Χpήμα Γι’ Aυτά Tα 3 Ζώδια

Ο κορωνοϊός επελαύνει, τα κρούσματα εδώ και μέρες είναι σταθερά τετραψήφια σε ημερήσια διάταξη, οι διασωλημενωμένοι έχουν ξεπεράσει το διψήφιο ψυχολογικό όριο και οι θάνατοι αυξάνονται.

Έτσι, με χρονοκαθυστέρηση λίγων ωρών λόγω του σεισμού στη Σάμο, θα ανακοινωθεί το πρωί του Σαββάτου το ύστατο πακέτο μέτρων για να αποφευχθεί ένα γενικευμένο lockdown, το οποίο η κυβέρνηση αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι για πολλούς κι ευνόητους λόγους.

Ως γνωστόν το πιο «βαρύ» για την οικονομία μέτρο που αναμένεται να ανακοινώσει

ο πρωθυπουργός είναι το κλείσιμο της εστίασης, των καφέ και των λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 (το επικρατέστερο σενάριο) ή στις 22:00. Στο συγκεκριμένο μέτρο υπάρχει ένας αστερίσκος που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Eφτασε Το Γεvικό Lockdown: Pαγδαiες Eξελiξεις Την «Yστατη» Στιγμή

Ειδικά μετά και το νέο σημερινό αρνητικό ρεκόρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις για ένα ακόμα πιο σκληρό πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει γενικό lockdown στην εστίαση όχι μόνο στις κόκκινες περιοχές, αλλά και σε όσες βρίσκονται στο επίπεδο συναγερμού 3 (πορτοκαλί).

Εστιατόρια και καφετέριες θα λειτουργούν μόνο με ντελίβερι και take away από Δευτέρα εφόσον ο πρωθυπουργός επιλέξει το δεύτερο και πιο σκληρό σενάριο, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης κλείσιμο σε θέατρα, γυμναστήρια και σινεμά. Το λιανεμπόριο αντίθετα θα μείνει ανοιχτό.

Οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι η εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης είναι ο νο1

υπερμεταδότης κι ότι αν ληφθεί ένα σκληρό πλην αποτελεσματικό μέτρο σαν αυτό, τότε είναι βέβαιο ότι σε 2 εβδομάδες τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά, με τον αριθμό των κρουσμάτων να πέφτει κάτω και απ’ τα 300.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Nέα Σκηνή-Aiσχος Στο Big Brother: Η Xυδαiα Εικόvα Πoυ Μπopεί Να Πpoκαλέσει Την Απoβολή Παiκτριας (Pic)

Το δεύτερο πιο δραστικό μέτρο μετά το lockdown στην εστίαση θα έχει να κάνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας απ’ τις 21:00 ή τις 22:00.

Τα υπόλοιπα μέτρα είναι χρήση μάσκας παντού σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, χρήση μάσκας και στην έξοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και όταν καθόμαστε και η παράταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, με το ποσοστό να ανεβαίνει πάνω απ’ το 40% που είναι τώρα. .

Πέραν αυτών πάντως, σύμφωνα με το Ethnos.gr στο τραπέζι υπάρχουν προτεινόμενα από

τους λοιμωξιολόγους μέτρα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, (παύση όλων των αθλητικών διοργανώσεων που αφορούν συλλόγους και σχολεία), μείωση του επιτρεπόμενου αριθμού εισόδου των πιστών στους ναούς κατά 20% και απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών. Σε ότι αφορά το τελευταίο, θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες ανάλογα με την πορεία της επιδημίας, για τα δύο πρώτα όμως είναι πιθανό το σενάριο να ανακοινωθούν από αύριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Έφτασε Η «Mπλε Πανσέληvος» Oκτωβρiου & Φέρνει Ανατροπές: Τo Παρελθόv Eπιστρέφει Πάλι Γι’ Αυτά Τα 3 Ζώδια

Όλα αυτά θα έχουν στην ουσία ορίζοντα 15 ημερών, με στόχο να αποφευχθεί ένα γενικευμένο lockdown, με την 15η Νοεμβρίου να θεωρείται ημερομηνία – ορόσημο για την επανεκτίμηση των δεδομένων.

Αν έως τότε η κατάσταση δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγουμε ένα δεύτερο lockdown μέσα στη χρονιά, το οποίο θα είναι πάντως στη λογική της επισήμανσης του πρωθυπουργού ότι «οι μικρές υποχωρήσεις για μικρό διάστημα μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα για μεγάλο χρόνο». Που σημαίνει ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση αναγκαστεί να παίξει το ύστατο, απευκταίο χαρτί, η νέα καραντίνα θα έχει διάρκεια το πολύ δύο εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να είναι όλα τα μαγαζιά ανοιχτά την περίοδο των Χριστουγέννων……πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...