Mετάλλαξη Μποτσουάvα: Η Εικόνα Που Δείχvει «Ξεκάθαpα» Γιατi Έχει Σημάvει Συναγεpμός Σε Όλο Το Kόσμο (Pic)

0
1549

Mετάλλαξη Μποτσουάvα: Η Εικόνα Που Δείχvει «Ξεκάθαpα» Γιατi Έχει Σημάvει Συναγεpμός Σε Όλο Το Kόσμο (Pic)

Μια εικόνα χίλιες λέξεις…

Η εικόνα που δείχνει ξεκάθαρα γιατί έχει σημάνει συναγερμός σε όλο τον κόσμο με την μετάλλαξη της Μποτσουάνα. Οι δείκτες πλέον στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου έχουν κατρακυλήσει και οι τιμές…

Μια εικόνα χίλιες λέξεις…

Η εικόνα που δείχνει ξεκάθαρα γιατί έχει σημάνει συναγερμός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Εpwτικές Πρoβλέψεις Toυ Σαββάτου: Παλιές Aγάπες «Aλλάζoυv» Το Παρoν Σε 4 Ζώδια

Οι δείκτες στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου έχουν κατρακυλήσει, οι τιμές πετρελαίου και κρυπτονομισμάτων έχουν διαγράψει βουτιά και η ΕΕ ετοιμάζεται να μπλοκάρει όλες τις πτήσεις στα κράτη – μέλη της με προέλευση τη Νότια Αφρική.

Η επονομαζόμενη «μετάλλαξη της Μποτσουάνα» (που απομένει να αντικατασταθεί με ένα ελληνικό γράμμα) έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις υγειονομικές αρχές σε όλο το δυτικό κόσμο και οι επιπτώσεις είναι αλυσιδωτές. Είναι δικαιολογημένη τόση ανησυχία ή τα διεθνή media βρήκαν το επόμενο μεγάλο εμπορικό «hit» και αναπαράγουν τη μία υπερβολή μετά την άλλη, κραυγάζοντας για κλικς;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Έρχοvται Σκληρά «Γεγοvότα» MEΣΑ Στο Nοέμβριο! Αυτά Τα Ζώδια Θα Χωpίσουν ΠPIN Bγει Ο Μήvας

Η αλήθεια είναι ότι η επιστήμη δεν έχει αποφανθεί ακόμα για το επίπεδο

 επικινδυνότητας της νέας μετάλλαξης. Τα δεδομένα είναι ισχνά, βάσει των πρώτων ενδείξεων όμως φαίνεται ότι η αφρικάνικη μετάλλαξη θα ενταχθεί σε εκείνη την κατηγορία που ο ΠΟΥ ονομάζει «παραλλαγές ειδικού ενδιαφέροντος» και αυτό είναι μάλλον το καλό σενάριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Πες Μου Το Ζώδιο Toυ Να Σου Πω, AN Θα Έχετε «ΣΥΝTOMA» Επανασύvδεση

Διότι σε περίπτωση που ξεπεράσει σε επίπεδο απειλής τη Δέλτα και ιεραρχηθεί ένα level πιο πάνω, χαρακτηριζόμενη ως «ιδιαίτερα ανησυχητική παραλλαγή» (καμία μετάλλαξη δεν έχει καταχωρηθεί ακόμα σε αυτή την κατηγορία), αυτό θα σημαίνει αυτόματα ότι είναι πολύ πιο ανθεκτική στα εμβόλια, είτε ότι έχει σαφώς μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας.

Η όλη ανησυχία με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη έως τώρα έχει να κάνει καθαρά

με τις ενδείξεις για την πολύ πιο αυξημένη μεταδοτικότητά της από τη Δέλτα.

«Ας μην πανικοβαλόμαστε, αλλά αυτή η καινούργια παραλλαγή του κορωνοϊού φαίνεται τρομακτική». Με αυτή τη λεζάντα «έντυσε» πρώην δημοσιογράφος των Financial Times ένα γράφημα που δημοσίευσε στο Twitter και δείχνει πόσο πιο μεταδοτική είναι η αφρικανική μετάλλαξη σε σχέση με τη Δέλτα και τη Βήτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Λίτσα Πατέρα Για Τρίγωvο Άρη Με Ποσειδώvα: Ερwτικές Επιστpoφές Θα «Αιφvιδιάσoυν» Aυτά Τα 3 Ζώδια

Το στέλεχος B.1.1.529 φέρεται να «παρακάμπτει» με μεγαλύτερη ευκολία την άμυνα του οργανισμού και σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί έως τώρα περιλαμβάνει 32 μεταλλάξεις, τις διπλάσιες δηλαδή από το στέλεχος Δέλτα. Όπως επισημαίνουν οι FT, «φαίνεται να εξαπλώνεται πολύ πιο γρήγορα από τις άλλες μεταλλάξεις».

Δείτε το γράφημα των Financial Times, που απεικονίζει

τον κατακόρυφο ρυθμό εξάπλωσης του νέου στελέχους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Άση Μπήλιου Για Αvάδρομη Αφροδiτη Στον Aιγόκερω: Γυρiζει Επιτέλoυς Ο «Tροχός» Σε Έρwτα-Xρήμα Για 5 Ζώδια

Τα καίρια ερωτήματα, όπως προαναφέρθηκε, είναι αν έχει ακόμα πιο μολυσματική δράση και αν η επίδραση των εμβολίων, που έχουν κυκλοφορήσει, αποδυναμώνεται απέναντί του.

Για αυτές τις απαντήσεις όμως θα χρειαστεί πιθανόν να περιμένουμε αρκετό καιρό. Αυτή την ώρα δεν μοιάζει καν σίγουρο ότι η μετάλλαξη της Μπουτσουάνα θα επικρατήσει της Δέλτα, όπως έχει συμβεί με το ινδικό στέλεχος έναντι όλων των άλλων μεταλλάξεων… πηγη

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...