Για Να ΜHN Πάμε Σε Lockdown: Τα Σκληpά Mέτρα Που Θα Ισχύoυν Από 16/1 Και Για Εμβολιασμέvους

0
4209

Για Να ΜHN Πάμε Σε Lockdown: Τα Σκληpά Mέτρα Που Θα Ισχύoυν Από 16/1 Και Για Εμβολιασμέvους

Οι πολίτες στην κυριολεξία στα όριά τους.

Καμία χαλάρωση, μόνο περιορισμοί για να μην πάμε σε Lockdown. Στη δίνη της μαράλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού κινείται όλος ο πλανήτης. Η μετάλλαξη που έχει έρθει από την Αφρική έχει φέρει δεκάδες….

Οι πολίτες στην κυριολεξία στα όριά τους.

Καμία χαλάρωση, μόνο περιορισμοί για να μην πάμε σε Lockdown.

Στη δίνη της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού κινείται όλος ο πλανήτης. Η μετάλλαξη που έχει έρθει από την Αφρική έχει φέρει δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και στην Ελλάδα, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για την περίοδο των γιορτών.

Η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη προκειμένου να αποφανθεί για τυχόν χαλάρωση των περιορισμών. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επιστροφή της μουσικής στην εστίαση αλλά και την επαναξιολόγηση του μέτρου για το 10% ή μάξιμουμ 1000 ατόμων στα γήπεδα.

Για το τελευταίο ιδιαίτερα υπάρχουν έντονες

αντιδράσεις από τις ομάδες και τους φιλάθλους.

Όπως φαίνεται τα μέτρα αυτά θα εξακολουθήσουν να υφίστανται. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για άρση των περιορισμών από την στιγμή ιδιαίτερα που μετά το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση. Και γι’ αυτό και εισηγείται παράταση των μέτρων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr, από τις 16 Ιανουαρίου κι έπειτα θα συνεχίσει να ισχύει η διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης στις 00:00 τα μεσάνυχτα.

Θυμίζουμε ότι υπήρξε μοναδική εξαίρεση για την παραμονή

της Πρωτοχρονιάς όταν και το ωράριο παρατάθηκε για δύο ώρες.

Ακόμη, οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι ενώ εξακολουθεί το όριο των 6 πελατών σε κάθε τραπέζι. Επιπλέον απαγορεύεται η διενέργεια εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Τέλος, παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση… πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...