Φωτιά Εύβοια: Εvεργοποιήθηκε το «Copernicus» Πριν λiγο

0
480
Εύβοια, https://viralnewsgr.eu/

Φωτιά Εύβοια: Εvεργοποιήθηκε το «Copernicus» Πριν λiγο

Το αίτημα έγινε αποδεκτό πριν από λίγο.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και δυναμικά στο αρχικό τους στάδιο, ενώ μαζί με τη γιγαντιαία επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη στην Εύβοια. Ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών…

Ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών

της Γενικής Γραμματείας η Υπηρεσία Copernicus («Κοπέρνικος») της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη φωτιά στην Εύβοια με εντολή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Συγκλονίζει τελευταία δορυφορική φωτό από τη NASA

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Mόλις Έγιvε Δυvατός Σεισμός στην Xώρα

Η Υπηρεσία Copernicus («Κοπέρνικος») θα προβεί στην χαρτογράφηση της έκτασης που καταστράφηκε και τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για τη διαχείριση του έργου τους και για να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την καταστροφική πυρκαγιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Η Εγκυμoσύvη Πoυ της Άλλαξε Tην Zωή! Οι Πρώτες Φωτo Mε Φουσκωμέvη Κοιλiτσα

56 πυρκαγιές το τελευταίο 24ώρο σε όλη την Ελλάδα

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, το τελευταίο 24ωρο, από τις 19:00 χτες, έως τις 19:00 σήμερα το απόγευμα, εκδηλώθηκαν 56 δασικές πυρκαγιές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Έφτασε Στα 50 Kιλά η Κωνσταντίνα Σπυρoπούλου: Η Φωτo «Έκπληξη» Πoυ Toυς Άφησε Όλoυς Άφωvoυς

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και δυναμικά στο αρχικό τους στάδιο, ενώ μαζί με τη γιγαντιαία επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη στην Εύβοια, συνολικά επιχείρησαν:

796 πυροσβέστες, 347 οχήματα, 274 πυροσβέστες ως πεζοπόρα τμήματα, 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 30 εθελοντές και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Nύχτα «Kόλαση» στην Εύβoια: Οι Πιλότοι Παρά την Eντολή, Δεν Εγκαταλεiπουν την Kατάσβεση 

Αποκαλυπτική η τελευταία δορυφορική φωτογραφία από τη NASAπηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...