Δεν Πήγες Aκόμα Φαvτάρoς? Αλλάζoυν «Kάθετα» τα Δεδoμένα Στη Στρατιωτική Θητεiα

0
894
στρατιωτική, https://viralnewsgr.eu/

Δεν Πήγες Aκόμα Φαvτάρoς? Αλλάζoυν «Kάθετα» τα Δεδoμένα Στη Στρατιωτική Θητεiα

Ποιες οι αλλαγές που έρχονται στη Στρατιωτική θητεία;

Σειρά μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκαλέσει η υπογεννητικότητα στις ένοπλες δυνάμεις και στον αριθμό των στρατεύσιμων, εξετάζει η πολιτική και η φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σειρά μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκαλέσει

η υπογεννητικότητα στις ένοπλες δυνάμεις και στον αριθμό των στρατεύσιμων, εξετάζει η πολιτική και η φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Η Άvτα Λεούση ΜΑΣ Πρoειδοποιεί!! Αλλάζoυν Όλα σε Εpwτικά & Χρήμα Γι’ Αυτά τα 3 Ζώδια

Αύξηση θητείας και προσλήψεις ΕΠΟΠ μελετά το Πεντάγωνο

Όπως γράφει, το Νews 24/7 ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός -και πρώην αρχηγός ΓΕΣ- Αλκιβιάδης Στεφανής, σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία, εξετάζουν λύσεις που δεν θα αυξάνουν στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων τη στρατιωτική θητεία, αλλά θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της λειψανδρίας που, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, παρατηρείται σήμερα στο στράτευμα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε σύγκριση με την Τουρκία, το τελευταίο έτος γεννήθηκαν στη χώρα μας 35.000 περίπου αγόρια, ενώ στη γειτονική χώρα 720.000 αγόρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Θλiψη: Πέθαvε Πασίγvωστη Ελληvίδα ηθοποιός

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας εξετάζει,

μεταξύ άλλων, τις παρακάτω λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Epwτικές Πρoβλέψεις της Παρασκευής: Συνάvτηση Με Παλιo Έpwτα Φέρvει Aλλαγές «Φωτιά» σε 4 Ζώδια

-Εναρμόνιση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς (σήμερα η διάρκειά της είναι 9 μήνες) με τη διάρκεια της θητείας στο ναυτικό και την αεροπορία, που σήμερα είναι 12 μήνες.

-Επιλεκτική στράτευση στα 18 έτη, με κίνητρο τη μειωμένη θητεία για όσους υπηρετήσουν πριν τις σπουδές τους. Η πολιτεία θα επιλέγει τις σχολές για τις οποίες θα ισχύει η συγκεκριμένη δυνατότητα.

-Εθελοντική στράτευση των γυναικών. Εξετάζονται διάφορα μπόνους για όσες νέες επιλέξουν να στρατευτούν, μεταξύ των οποίων -σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews 24/7- η παροχή “μπόνους” σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

-Σταδιακή πρόσληψη χιλίων περίπου οπλιτών, επί δέκα συνεχή έτη.

-Μείωση των στρατοπέδων. Σήμερα μόνο ο στρατός ξηράς διαθέτει 1596 στρατόπεδα. Μόνο ένας νεοσύλλεκτος να πάει σε καθένα από αυτά, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, απαιτείται πάνω από τη μισή ΕΣΣΟ (από τους μισούς νέους, δηλαδή, που στρατεύονται σε κάθε “σειρά”).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Nέα Σελήvη Σήμερα στο Ταύρo Φέρvει Aλλαγές: Αvέλπιστη Tύχη σε Εpwτικά & Xρήμα Για 5 Ζώδια

-Ρύθμιση του θέματος των ανυπότακτων, που σήμερα ανέρχονται περίπου σε 47.000, οι 30.000 εκ των οποίων είναι στο εσωτερικό. Μεταξύ των λύσεων που συζητούνται είναι και αυστηρά πρόστιμα για όσους δεν υπηρετούν τη θητεία.

Η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας θα παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες της προτάσεις το επόμενο διάστημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έχει δεσμευτεί κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί του….πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.