Δώρο Θεoύ: Iσχυρές Βρoχοπτώσεις Στην Πυρoπληκτη Aυστραλiα! «Αvάσα» Για Kατoίκους και Πυρoσβέστες

0
875

Δώρο Θεoύ: Iσχυρές Βρoχοπτώσεις Στην Πυρoπληκτη Aυστραλiα! «Αvάσα» Για Kατoίκους και Πυρoσβέστες

Δείτε φωτό και βίντεο που ακολουθούν.

Δώρο Θεού: Αν συνεχιστούν οι βροχές, θα πρόκειται για τα «δώρα Χριστουγέννων, γενεθλίων, αρραβώνων, επετείων, γάμων και αποφοίτησης, όλα μαζί. Σταυρώνουμε τα δάχτυλα», ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της Νότιας Ουαλίας…

Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Αυστραλίας που υποφέρουν από

τις γιγαντιαίες πυρκαγιές από τον Δεκέμβριο, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Epwτικές Πρoβλέψεις της Πέμπτης! Ξαφvική Eπανασύvδεση τα «Aνατρέπει» Όλα Σε 4 Ζώδια

«Καλές» βροχές καταγράφηκαν το πρωί στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (νοτιοανατολικά), όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα μέτωπα, ανέφερε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία.

Στη γειτονική Πολιτεία Βικτόρια, εκδηλώθηκαν καταιγίδες από χθες βράδυ συμβάλλοντας να διαλυθούν οι τοξικοί καπνοί των πυρκαγιών, που προκαλούσαν ασφυξία στη Μελβούρνη από την αρχή της εβδομάδας. Το τοξικό νέφος καθυστερεί το αυστραλιανό τουρνουά Open του τένις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Έγιvε Miα Αλλη: Η Nέα Πλαστική της Καζαριάν & το «Kράξιμο» Που Eπεσε Είvαι Άvευ Προηγoυμένου

«Οι καταιγίδες βελτίωσαν την ποιότητα του αέρα στο μεγαλύτερος μέρος της Πολιτείας»,

διαβεβαίωσε η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος στη Βικτόρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Κι Όμως, το Νέο Kοpίτσι του Ντάvου Eίναι Aυτή Πoυ Όλoι οι Άvτρες θέλoυν! Φωτo

Η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν ως το Σαββατοκύριακο. Αν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τις πιο παρατεταμένες βροχοπτώσεις αφότου άρχισε η κρίση των πυρκαγιών στη χώρα, τον Σεπτέμβριο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Αν πράγματι συνεχιστούν οι βροχές, θα πρόκειται για τα «δώρα Χριστουγέννων, γενεθλίων, αρραβώνων, επετείων, γάμων και αποφοίτησης, όλα μαζί. Σταυρώνουμε τα δάχτυλα», ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της Νέας Νότιας Ουαλίας σε ανακοίνωσή του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Nέα Σελήvη στην Παρθέvο: H Άση Μπήλιου Προειδoπoιεί! Ξημερώvει «Λαμπρή» Mέρα Γι’ Aυτό το 1 Ζώδιο

Πλημμύρες και χαλάζι καταγράφηκαν χθες στη Μελβούρνη, καθώς η Βικτώρια χτυπήθηκε με έντονες καταιγίδες. Σήμερα, η «βόμβα βροχής» μετακινείται στη ΝΝΟ και αναμένεται να βοηθήσει της περιοχές που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές, όπως μετέδωσαν Αυστραλιανά ΜΜΕ.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Αφότου ξέσπασε η κρίση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 28 άνθρωποι και κατά εκτιμήσεις ένα δισεκατομμύριο ζώα, 2.000 σπίτια καταστράφηκαν, ενώ έκταση εμβαδού 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων — μεγαλύτερη από αυτήν της Νότιας Κορέας ολόκληρης-καλύπτεται πλέον από αποκαΐδια.

Περίπου 30 πυρκαγιές έκαιγαν ανεξέλεγκτες την Πέμπτη (16/1) στη Νέα Νότια Ουαλία, σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της Πολιτείας.

Οι πυρκαγιές, που αποδόθηκαν στην παρατεταμένη ξηρασία του 2019 στην Αυστραλία, θεωρούνται άρρηκτα συνδεδεμένες με την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι η κατάσταση σταδιακά θα επιδεινώνεται….πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...