Aυτή Είvαι η Πιo Επικiνδυνη Παραλία της Eλλάδας!! Καvείς ΔEN Τoλμάει να Πάει εκεi- Φωτo

0
2045

Aυτή Είvαι η Πιo Επικiνδυνη Παραλία της Eλλάδας!! Καvείς ΔEN Τoλμάει να Πάει εκεi- Φωτo

Δείτε σε ποιο μέρος βρίσκεται αυτή η Παραλία- Ακολουθούν μοναδικές φωτό…

Γαλάζια ή τιρκουάζ νερά με καθόλου κύμα, ή στην χειρότερη των περιπτώσεων, ελάχιστο. Αυτή είναι, εν περιλήψει, η εικόνα που έχουμε για όλες τις ελληνικές παραλίες- και δεν έχουμε (απολύτως) άδικο…

Απόλυτη ηρεμία και μια θάλασσα «λάδι» που σε προσκαλεί (εσένα και το λάδι που

έχεις βάλει για να μαυρίσεις), σχεδόν, να βουτήξεις. Καμία απολύτως επικινδυνότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Power 0f Lονe-Άφωvοι Όλoι! Ο Φiλιππος Bγάζει στη Φoρα τα Ψέματα της: «Είστε Zώα Δiποδα και μου Πρήζετε…»

Αυτή είναι, εν περιλήψει, η εικόνα που έχουμε για όλες τις ελληνικές παραλίες- και δεν έχουμε (απολύτως) άδικο: οι ακτές και οι θάλασσές μας είναι «άκακες», καθώς καρχαρίες και λοιπά όμορφα κήτη με δόντια σε μέγεθος 8όροφης πολυκατοικίας δεν μας τιμούν, ευτυχώς, με την παρουσία τους, ενώ τα νερά δεν έχουν καμία σχέση με τις Φιλιππίνες, εκεί που ένα κύμα ύψους 9 μέτρων θεωρείται μικρό.

Ωστόσο, υπάρχει μια παραλία στην Ελλάδα που ελάχιστοι ξέρουν και ακόμα λιγότεροι έχουν το θάρρος, πλέον, να βουτήξουν στα νερά της.

Γιατί, βλέπετε, η Πλατιά Άμμος της Κεφαλονιάς είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση: «χωμένη» στο βάθος ενός κόλπου λίγο μετά την Μονή κηπουραίων, περιτριγυρισμένη από απόκρημνους βράχους- οι οποίοι κάνουν το όλο τοπίο επιβλητικό και άγριο- και γεμάτη από κατάλευκα βότσαλα, η απομονωμένη αυτή παραλία αποτελεί… ευχή και κατάρα μαζί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Σiσσυ Χρηστίδου: Χαμόγελα Ξαvά, Mετά τον Xωρισμό με τον Θoδωρή Μαραvτίνη

Όσοι την έχουν επισκεφθεί έχουν να λένε για τα πεντακάθαρα νερά της, τα οποία ωστόσο είναι «άγρια» και άκρως επικίνδυνα. Επίσης, μπορεί η Πλατιά Άμμος να μοιάζει σα να έχει ξεπηδήσει από κάποιον πίνακα του Γουίνσλοου Χόμερ και το ηλιοβασίλεμα εκεί να είναι ονειρώδες, όμως για να φτάσεις κάτω στην ακτή περνάς έναν εφιάλτη: πρέπει να κατέβεις 400 (μερικοί λένε πως είναι και περισσότερα…) σκαλοπάτια, με τον ήλιο να σε χτυπάει αλύπητα, καθώς η έννοια «σκιά» είναι παντελώς άγνωστη σ’ εκείνο το μέρος.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, τον χειμώνα του 2014 οι καταρρακτώδεις βροχές οδήγησαν σε κατολίσθηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος της σκάλας που οδηγούσε στην παραλία. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η πρόσβαση έχει γίνει σχεδόν αδύνατη και μόνο όσοι έχουν καρδιά χιλίων λεόντων αναμεμειγμένη με μεγάλες ποσότητες άγνοιας κινδύνου τολμούν, πια, να πάνε εκεί.

Αν, όμως, το πάρετε απόφαση να φτάσετε μέχρι τέλους, τότε θα δικαιωθείτε. Πολύ απλά γιατί η Πλατιά Άμμος είναι ένας γαλάζιος, υγρός παράδεισος επί της Επτανησιακής γης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Aλλος Άνθρωπoς: Η Aλκηστις του MasterChef Πoζάρει Μακιγιαρισμέvη & με Άλλo Mαλλί

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα καταλάβετε:

Πηγή: travelstyle.gr

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...