Αvατροπή Με Το Κοινωνικό Mέρισμα: Χάvονται Και Τα 700 Eυρώ

0
602

Αvατροπή Με Το Κοινωνικό Mέρισμα: Χάvονται Και Τα 700 Eυρώ

Τα πάνω κάτω – Σας αφορά.

Τα πάνω κάτω με το κοινωνικό μέρισμα αφού νέα ανατροπή έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα! Πως μπορείτε να χάσετε τα 700 ευρώ; Η διαδικασία για τις αιτήσεις στο κοινωνικό μέρισμα και την ενίσχυση των 700 ευρώ, θα είναι το ίδιο απλή με πέρυσι….

Πως μπορείτε να χάσετε τα 700 ευρώ;

Η διαδικασία για τις αιτήσεις στο κοινωνικό μέρισμα και την ενίσχυση των 700 ευρώ θα είναι το ίδιο απλή με πέρυσι, παρά το κόλλημα που έχει προκύψει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Tάσoς Ξιάρχoς: Η Δημόσια «Σκληpή» Απάvτηση Στις Κατηγορiες της Σουζάvας Του GΝΤΜ

Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και την υποβολή των αιτήσεων (στο www.koinonikomerisma.gr), αναμένεται να ανοίξει σε μία εβδομάδα, δηλαδή στις 17 Δεκεμβρίου με στόχο να κλείσει στις 26 του μήνα προκειμένου να πιστωθούν στη συνέχεια οι λογαριασμοί των δικαιούχων με το μέρισμα πριν την 31η Δεκεμβρίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ είναι η ίδια με αυτήν μέσω της οποίας υποβλήθηκαν οι αιτήσεις και για το περσινό κοινωνικό μέρισμα.

Από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι ο ΟΑΕΔ διαθέτει τα στοιχεία για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία σε συνδυασμό με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον ΑΦΜ και τα εισοδήματα, δείχνουν ποιοι είναι οι δικαιούχοι του μερίσματος των 700 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Zώδια Σήμερα!! Tι Λέvε τα Ζώδια για Σήμερα Πέμπτη 12/12

Το ίδιο ισχύει και για τα στοιχεία για τις πολύτεκνες οικογένειες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

To ΙΒΑΝ «κλειδί» για το κοινωνικό μέρισμα

Προσοχή: Αυτό το οποίο πρέπει να δηλωθεί από τους δικαιούχους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι κυρίως το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους προκειμένου να γίνει η καταβολή του ποσού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Eλλη Κοκκίvου: Το Δημόσιο ‘Κάρφωμα’ Για την Χρηστίδου: “Είναι Xαφιές Mεγάλος…”

Σημειώνεται ότι είναι σημαντικό οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος κατά τη συμπλήρωση της αίτησης να δηλώσουν ένα ενεργό και έγκυρο IBAN στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Αυτό συνιστά «παγίδα» καθώς αν δεν δηλωθεί το IBAN, δεν θα είναι εφικτή η πληρωμή ακόμα και αν κάποιος πληροί τα κριτήρια.

Συμπλήρωση της αίτησης

Για να υποβληθεί η αίτηση θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου να μπει στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Η Σύvοδος Αφρoδίτης-Πλούτωvα Φέρvει Aλλαγές! Έpwτας & Xρήμα στο Προσκήvιο Για 4 Ζώδια

Μετά την είσοδο στο σύστημα, θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το mail του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του.

Θα πρέπει επίσης να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους και να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> GΝΤΜ: Aπiστευτη Αποκάλυψη Aσημίvας: «Τέτoια Bρωμιά, Δεν Eχω Δει Πoτέ σε άvθρωπο»

Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή.

Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τότε θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί είτε στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας.

Μετά από όλα τα προαναφερόμενα βήματα θα εμφανίζεται η πληροφορία για το εάν ο αιτών είναι επιλέξιμος ή όχι για το μέρισμα των 700 ευρώ. Στην περίπτωση που ικανοποίει τα κριτήρια θα εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενημερώνεται για τους λόγους που η αίτησή του απορρίφτηκε….πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...