Αvάσα- Mόλις Ανακοιvώθηκε: Nέο Επίδομα 800 Ευpώ και Για τον Mάιο! Πoιοι Θα το Λάβoυν

0
722

Αvάσα- Mόλις Ανακοιvώθηκε: Nέο Επίδομα 800 Ευpώ και Για τον Mάιο! Πoιοι Θα το Λάβoυν

Ποιοι θα θα λάβουν αυτό το νέο επίδομα;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, νέα μέτρα στήριξης θα φέρει η ενδεχόμενη παράταση της καραντίνας λόγω κορονοϊού -Έρχεται κι άλλο, νέο επίδομα των 800 ευρώ για τον Μάιο, που θα δοθεί ως αποζημίωση μισθού, τόσο σε…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, νέα μέτρα στήριξης θα φέρει

η ενδεχόμενη παράταση της καραντίνας λόγω κορονοϊού.

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Κoρωvoϊός-Ελλάδα: Τα Ευχάpιστα Είvαι Γεγονός! Καvένα «ΝEO» Κpούσμα Στη Πεpιοχή Πoυ Πρωτoεμφαviστηκε ο Ιoς

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έρχεται κι άλλο επίδομα των 800 ευρώ για τον Μάιο, που θα δοθεί ως αποζημίωση μισθού τόσο σε εργαζομένους που έχουν ήδη μπει σε αναστολή σύμβασης όσο και για νέες κατηγορίες δικαιούχων από τον επιστημονικό κλάδο, για τους οποίους τώρα βγαίνουν 600 ευρώ και για τον Μάιο θα γίνουν 800 ευρώ.

Το επίδομα των 800 ευρώ καλύπτει «μισθό» για 45 ημέρες από την ημέρα που δηλώνει την αναστολή σύμβασης ο εργοδότης, που σημαίνει ότι από τα μέσα Μαΐου, ή και νωρίτερα, θα πρέπει να ανανεωθεί η παροχή για όσους εργαζομένους θα αρχίσει να λήγει το πρώτο 45ήμερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Ημεpομηvία- Ορόσημο: Kι Όμως, Φτάvει η «Άpση» Των Μέτpων Απαγόpευσης

Σε πρώτη φάση, οι αιτήσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού αφορούν σε 750.000

μισθωτούς κλεισμένων επιχειρήσεων που δηλώνονται με αναστολή σύμβασης από τις 24 Μαρτίου ως και 10 Απριλίου (εκ παρατάσεως) και σε επόμενο στάδιο άλλους 1 εκατ. εργαζομένους από πληττόμενες επιχειρήσεις που υπολειτουργούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> H Πpώτη Eυχάpιστη Ανακοίνωση: Φτάvει Τo «Tέλoς» Στη Παvδημία Του Κopωvοϊού

Το πρώτο πακέτο δικαιούχων θα πάρει επίδομα μεταξύ 10 και 15 Απριλίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στον ΣΚΑΪ, ενώ έως τις 30 Απριλίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των πληττόμενων επιχειρήσεων, και εφόσον γίνει αναστολή στους περισσότερους θα πάρουν το επίδομα περίπου 1 εκατ. άτομα.

Οι εργαζόμενοι που καθίστανται δικαιούχοι αποζημίωσης 800 ευρώ θα πρέπει να πάρουν

ξανά το ίδιο ποσό αν η καραντίνα συνεχιστεί -όπως όλα δείχνουν- και για τον Μάιο σε αρκετούς κλάδους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> 10 & Nα «Καίvε»: Aυτό Είvαι Το Nέο Πακέτο Με τα Πεpιοριστικά Μέτpα

Τα 800 ευρώ αποζημίωσης θα δοθούν για τον Μάιο και στους αυτοαπασχολούμενους ή έμμισθους δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους, όπως προανήγγειλε ο κ. Βρούτσης.

Για τον Απρίλιο οι εν λόγω επιστήμονες θα πάρουν 600 ευρώ από 14 Απριλίου με ένα πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, στο οποίο αρκεί να δηλώσουν συμμετοχή από 9 ως 20 Απριλίου στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης που έχουν άδεια από το υπουργείο Παιδείας…πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...