Κoρωvoϊός: Nτόμιvο Eξελiξεων Mετά Tα 110 Kpούσματα! To Νέο «Σκληpό» Μέτpο Πoυ Θα Δoύμε

0
2335

Κoρωvoϊός: Nτόμιvο Eξελiξεων Mετά Tα 110 Kpούσματα! To Νέο «Σκληpό» Μέτpο Πoυ Θα Δoύμε

Το νέο «σκληpό» μέτpο πoυ έρχεται.

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Νέο συναγερμό προκάλεσε στις Αρχές αριθμός αυξημένος αριθμός…

Νέο συναγερμό προκάλεσε στις Αρχές αριθμός αυξημένος

αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού της 1ης Αυγούστου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Εpwτικές Προβλέψεις Toυ Σαββατοκύριακου: Ξαφvική Eπαvασύνδεση «Αvατρέπει» Kαταστάσεις Σε 5 Ζώδια

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Τα 110 κρούσματα -αν και αρκετά είχαν συγκεκριμένες εστίες (γάμοι, εργοστάσιο, εμπορικά καταστήματα)- είναι λογικό να δημιουργούν εκ νέου έντονο προβληματισμό σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, που αναζητούν λύσεις προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Κoρωvοϊός: Η Πρώτη Πόλη Πoυ «Κιvδυνεύει» Επίσημα Mε lockdown! Δpαματική Eκκληση Toυ Ιατpικού Συλλόγoυ

Από τη μία τα νέα μέτρα, από την άλλη η ατομική ευθύνη και στο βάθος οι σκέψεις, για

τοπικά και κλαδικά lockdown, και πιθανώς την επαναφορά των SMS στο 13033, δηλαδή και πάλι περιορισμό στην κυκλοφορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> H Nέα Πανσέληνος Aυγoύστου Kρύβει Αvατροπές: Γυρiζει ο «Τpοχός» Σε Έpwτα-Xpήμα Για 5 Ζώδια

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από μπαρ, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, δικαιολογούν απόλυτα τις παραπάνω σκέψεις όπως τονίζουν και οι ειδικοί.

Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει σε ύψιστη επιφυλακή την κυβέρνηση,

τα συναρμόδια υπουργεία και τον κρατικό μηχανισμό. Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα 3 Αυγούστου θα πραγματοποιείται τρεις φορές τηλεδιάσκεψη υπό τον ίδιο με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Έγιvε «Aλλος» Άνθρωπος η Γωγώ Γαpυφάλλoυ: Eχασε 25 Ολόκληpα Kιλά 3,5 Μήvες Mετά Την Γέvvα! Φωτo

Οι τηλεδιασκέψεις θα πραγματοποιούνται και εντός του Αυγούστου. Μια φορά την εβδομάδα και εάν χρειαστεί και περισσότερο θα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, για να επαναξιολογείται συνεχώς η κατάσταση, ενώ τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν λίγες ημέρες μετά τον Δεκαπεντάυγουστο.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην κοινότητα. Σε πρώτο πλάνο είναι οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά των SMS στο 13033, δηλαδή περιορισμός στην κυκλοφορία, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown στο μοντέλο του Εχίνου στην Ξάνθη.

Συνεχίζονται τα «ξέφρενα» πάρτι στα νησιά

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από μπαρ, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, δικαιολογούν απόλυτα τις παραπάνω σκέψεις όπως τονίζουν και οι ειδικοί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, σημειώθηκαν απίστευτες εικόνες συνωστισμού στην Ευβοια, όπου διοργανώθηκε πάρτι με τον γνωστό ράπερ «Υποχθόνιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Λέvε ‘Avτίο’ Στη Μοvαξiα Mέσα Στoν Aύγoυστο: Εpwτικές Επιστpοφές «Αvατρέπoυν» Το Παpών Σε 5 Ζώδια

Παρόμοιες εικόνες και σε κλαμπ της Μυκόνου, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο με τους θαμώνες να συνωστίζονται και να διασκεδάζουν ο ένας δίπλα στον άλλο. Ανάλογα περιστατικά είχαμε και στη Χαλκιδική, όπου έκλεισαν μάλιστα δύο μπαρ, ενώ στην Καβάλα συνελήφθη ο διοργανωτής της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα, όπου η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα 1.000 άτομα.

Δημόπουλος: «Θα κλιμακωθούν τα μέτρα»

Ο καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV ξεκαθάρισε ότι αν τα μέτρα που πάρθηκαν δεν καταφέρουν να αναστείλουν την έξαρση των κρουσμάτων θα ακολουθήσουν και άλλα «όπως είναι τοπικά lockdowns. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί δεν πρέπει να πάρουμε μέτρα που θα φέρουν αρνητικά αποτελέσματα, αρνητική αντίδραση και τα οποία ίσως θα έπρεπε να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> H Αvτίθεση Eρμή-Πλούτωvα Kpύβει Avατροπές: Το Παpελθόν «Zητάει» Θέση Στο Παpών Για 3 Ζώδια

«Αυτό που έγινε στην Καβάλα είναι ένα παράδειγμα που έχουμε δει και στις ΗΠΑ. Τα εργοστάσια κρέατος είναι από τις δομές πολύ υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη αυτής της νόσου» ανέφερε και συνέχισε: «Το θέμα με την πανδημία είναι ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα συμβεί. Όλοι συνειδητοποιούμε τι γίνεται και πόσο σημαντική είναι η αυστηρότερη τήρηση των μέτρων».

Όσο για τους γάμους και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις είπε ότι ο αριθμός των 100 ατόμων που μπορεί να είναι προσκεκλημένοι είπε ότι πρόκειται για μία εμπειρική απόφαση…πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...