Άpση Mέτρων- Mόλις Ανακοιvώθηκε: Κλείδωσε Η Ημερομηνία Για Μετακivηση Eκτός Nομού

0
1142

Άpση Mέτρων- Mόλις Ανακοιvώθηκε: Κλείδωσε Η Ημερομηνία Για Μετακivηση Eκτός Nομού

Η ημερομηνία που θα ταξιδεύουμε εκτός νομού.

Αίνιγμα παράμενε το πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού. Την «σημαντική βοήθεια» που δίνουν τα self test στο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου υπογράμμισε, σε συνέντευξή του ο υφυπουργός στον….

Η ημερομηνία που θα ταξιδεύουμε εκτός νομού.

Σήμερα απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Epwτικές Προβλέψεις Nέας Εβδoμάδας! Ξαφvική Επανασύvδεση «Ζωvτανεύει» Πάθη Γι’ Aυτά Tα 5 Ζώδια

Η μετακίνηση εκτός νομού απαγορεύεται εδώ και πέντε μήνες και ο Άκης Σκέρτσος αποκάλυψε σήμερα τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την άρση του συγκεκριμένου μέτρου.

Σήμερα με βάση τα περιοριστικά μέτρα και το lockdown απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού. Όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Ελεύθερες Mετακιvήσεις Στις Γιοpτές: Aυτοί Θα Μποpούν Να Πάvε Στο Χωpιό Τους Το Πάσχα

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Σκέρτσο, οι μετακινήσεις αναμένεται να απελευθερωθούν

τον Μάιο, ωστόσο, δεν αποσαφήνισε τι θα γίνει το Πάσχα και αν θα μπορέσουμε να πάμε στα χωριά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> O Kώστας Λεφάκης ΜΑΣ Πρoειδοποιεi: Σαpωτικές «Aλλαγές» Σε Έpwτα-Xpήμα Γι’ Aυτά Τα 5 Ζώδια

«Ο σχεδιασμός είναι αρχές Μαΐου να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για το Πάσχα όμως δεν μπορώ να σας πω ακόμα, είναι νωρίς. Ας περάσουν πρώτα αυτές οι εβδομάδες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος στο MEGA.

Για ποιους επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού σήμερα

Σήμερα με βάση τα περιοριστικά μέτρα και το lockdown απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού. Όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Πες Μου Τo Ζώδιο Του Nα Σου Πω, ΠΩΣ Θα Tov Φέρεις «AMEΣΩΣ» Koντά Σoυ

Οι εξαιρέσεις για μετακίνηση εκτός νομού είναι:

Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν, με απαραίτητη την επίδειξη Ε1 και Ε9 σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.
Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
Μετακίνηση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων και πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Η Άση Μπήλιου MAΣ Πρoειδοποιεi Για Aπρiλιo: Kαρμικές «Συvαντήσεις» & Eπαvασυνδέσεις Γι’ Αυτά Τα 5 Ζώδια

Παράλληλα υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις για όσους σπουδάζουν.

Ειδικότερα:

Εφάπαξ μετάβαση φοιτητή ή σπουδαστή από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην Περιφερειακή Ενότητα όπου εδρεύει η Σχολή του, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.
Εφάπαξ μετάβαση μαθητή ή εξεταζόμενου από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων.
Μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ακόμα ενός προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην Περιφερειακή Ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή, που ο φοιτητής/η φοιτήτρια σπουδάζει και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής ύστερα από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός 72 ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό και απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν…πηγή 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...