Άpχισε η Διασποpά Του Κοpονοϊού Στα Νησιά: 38χpοvη Νοσηλεύτpια Πρώτο Κpούσμα Στην Κάpπαθο

0
384

Άpχισε η Διασποpά Του Κοpονοϊού Στα Νησιά: 38χpοvη Νοσηλεύτpια Πρώτο Κpούσμα Στην Κάpπαθο

Έχουμε το πρώτο κpούσμα στην Κάpπαθο.

Μια 38χρονη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας του νησιού τέθηκε σε καραντίνα – Εκκληση προς «τους ευρισκόμενους εκτός Καρπάθου να παραμείνουν εκεί και να επισκεφθούν το νησί μας όταν λήξει ο κίνδυνος της…

Έχουμε το πρώτο κpούσμα στην Κάpπαθο.

Μια 38χρονη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας του νησιού τέθηκε σε καραντίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Mόλις Ανακοιvώθηκε- Κοpωvοϊός: Παpάταση Στο Κλείσιμο Των Σχoλεiων

Εκκληση προς «τους ευρισκόμενους εκτός Καρπάθου να παραμείνουν εκεί και να επισκεφθούν το νησί μας όταν λήξει ο κίνδυνος της διασποράς του ιού»

O Σωτήρης Τσιόδρας το παρατήρησε στην ενημέρωση των ΜΜΕ την Πέμπτη:

«Δεν μπορεί τα πλοία μας να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου με κόσμο να συρρέει στα νησιά. Υποβαθμίζει όλη μας την προσπάθεια και αυξάνει τον κίνδυνο για ηλικιωμένους νησιώτες, ντόπιους κατοίκους και δυσκολεύει την ανταπόκριση του συστήματος υγείας σε τυχόν μελλοντικά κρούσματα εκεί, με δυσκολία στη νοσηλεία και στη διακομιδή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> «Eσείς Πoυ Πάτε Στα Χωριά, να Ξέpετε Πως Έvας Iταλός Που Έσπασε την Καραvτίνα Σκoτωσε Όλο το Μπέpγκαμο»

Το ίδιο είπε, λίγο αργότερα, στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Οσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Κοpωνoϊός-Eλλάδα: Aυτό το Σαββατοκύpιακο «Παiζεται» Το Μεγάλο Χαpτί Για την Χώpα

Ομως το «κακό» φαίνεται ότι έχει ήδη γίνει. Από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία υπήρξε μαζική απόβαση Αθηναίων στα νησιά, των Κυκλάδων και όχι μόνο, αυξάνοντας τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού σε απομακρυσμένες, κλειστές κοινότητες, χωρίς υποδομές υγείας.

Ετσι, η είδηση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στα Δωδεκάνησα και μάλιστα στην Κάρπαθο. Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», πρόκειται για μια 38χρονη νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα εξέδωσε και η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Σας κάνουμε γνωστό ότι έχουμε και στο νησί μας το πρώτο επίσημο επιβεβαιωμένο, από τον ΕΟΔΥ, κρούσμα κορονοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Κοpοvοϊός-Bivτεο! Συγκλοvίζει Aσθεvής Aπό MΕΘ: «Δεν Mποpώ να Αναπνεύσω. ΜHN Pισκάpετε, θα Kαταλήξετε Eδώ»

Η ασθενής από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των συμπτωμάτων βρίσκεται σε καραντίνα και αναρρώνει στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και με συνεχώς βελτιούμενη την κατάσταση της υγείας της. Εχει ενημερωθεί το οικείο περιβάλλον.

Η στρατηγική του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ είναι ότι όλος ο πληθυσμός είναι δυνητικά μολυσμένος από τον ιό και για αυτό πρέπει να συμπεριφέρεται με ατομική συνέπεια και ευθύνη, προκειμένου να μειώνεται η διασπορά της νόσου στην κοινότητα.

Ευχόμαστε σε όλους τους ασθενείς γρήγορη ανάρρωση και τονίζουμε σε όλους τους συμπολίτες μας να μείνουν σπίτι τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Power 0f Lονe: Πασίγvωστος Πρώην Παiκτης Θα Γίvει Mπαμπάς! Η Πρώτη Φωτo

Κάνουμε επίσης έκκληση στους ευρισκόμενους εκτός Καρπάθου να παραμείνουν εκεί και να επισκεφθούν το νησί μας όταν λήξει ο κίνδυνος της διασποράς του ιού, λόγω των δυσκολιών στη διακομιδή και αεροδιακομιδή των σοβαρών περιστατικών.»…πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...