10 και να «Καίvε»: Aυτό Είvαι Το Nέο Πακέτο Με τα Πεpιοριστικά Μέτpα

0
811

10 και να «Καίvε»: Aυτό Είvαι Το Nέο Πακέτο Με τα Πεpιοριστικά Μέτpα

Τι περιλαμβάνει το νέο κύμα περιοριστικών μέτρων;

To νέο πακέτο με τα πεpιοριστικά μέτρα- Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται πλέον στην ανακοίνωση νέου κύματος περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού…

Τι περιλαμβάνει το νέο κύμα περιοριστικών μέτρων;

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι οι ανακοινώσεις ακόμη πιο αυστηρών μέτρων στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Κoρωvoϊός- Η Πρώτη Mεγάλη Νiκη! Βpέθηκε Tεστ Πoυ Εντοπίζει Τον Iό Mόλις σε 15 έως 20 λεπτά

Kι αυτό, αφού η χώρα μπαίνει πλέον σε ιδιαίτερα κρίσιμη φάση ενόψει και του Πάσχα, την ώρα που η Ελλάδα μετρά 55 νεκpούς και σχεδόν 1.550 κρούσματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στην ανακοίνωση νέου κύματος περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, το νέο κύμα μέτρων περιλαμβάνει τα παρακάτω 10 σημεία:

1- Την αύξηση προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις: Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα για άσκοπη μετακίνηση καταβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Θpήνος Για Τον Γιάννη Κότσιpα: Ο 8άvατος «Xτύπησε» Την Οικογέvεια του! Φωτo

2- Νέο όριο συναθροίσεων κάτω των 10 ατόμων.

3- Αποκλεισμό δημόσιων χώρων: Μετά την παραλία της Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αποκλείσει και όλους δημόσιους χώρους που αποτελούν δέλεαρ για βόλτα.

4- Ειδική βεβαίωση εξόδου ηλικιωμένου:

Οι εικόνες δεκάδων ηλικιωμένων να περιμένουν έξω από τις τράπεζες για να πάρουν την σύνταξή τους δημιούργησε προβληματισμό στα κυβερνητικά στελέχη. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας πρέπει να προστατευτούν καθώς αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» του κορονοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Aπαγόpευση Kυκλoφοpiας- Όλη η Λίστα: Πιο «Σκληpά» Απ’ Ότι Περιμέvαμε Τα Νέα Μέτpα

5- Πλαφόν έως δύο SMS στο 13033: Η αλόγιστη χρήση μηνυμάτων στο 13033 φέρνει πλαφόν στα SMS. Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις των πολιτών και γνωρίζοντας ότι μέχρι στιγμή έχει κερδίσει το στοίχημα, δεν θέλει να χυθεί η καρδάρα με το γάλα.

6- Διαφορετικά χρονικά περιθώρια:

Άλλη μία αλλαγή που θα ανακοινωθεί θα αφορά την αλλαγή στα χρονικά περιθώρια. Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στις 3 ώρες. Η απουσία των πολιτών από το σπίτι τους, εκτός αν βρίσκονται στην δουλειά τους, δεν πρέπει να είναι πάνω από τρεις ώρες. Επιπλέον, αναζητείται λύση καθώς άλλο χρόνο θέλει ένας άνθρωπος για να πάει στο φαρμακείο, άλλο στο σούπερ μάρκετ και άλλο για να επισκεφτεί ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και θέλουν φροντίδα (βλ. ηλικιωμένους).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Απαγόρευση Kυκλoφοpίας: Απάντηση ‘Επoς’ Τoυ Γοvίδη σε Αστυvομικό Που Τον Pώτησε «Πoυ Πας;»! Φωτo

7- Αύξηση της αστυνόμευσης σε λιμάνια, εθνικές οδούς και στάσεις λεωφορείων.

8- Κλείσιμο διοδίων: Είναι κάτι που ακούγεται μέρες και θα πάρει σάρκα και οστά. Προφανώς και θα υπάρξουν διευκρινίσεις για να μην διακοπεί η εφοδιαστική αλυσίδα αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει οι πολίτες να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς τα χωριά τους. Όπως δήλωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης «θα ήταν κρίμα θα διασπαρεί ο κορονοϊός σε περιοχές που έχουν λίγα ή καθόλου κρούσματα».

9- Μετακίνηση εκτός δήμου άπαξ με βεβαίωση κατοικίας.

10- Κλειστές λειτουργίες στις εκκλησίες σε όλης της χώρας…πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...